Om oss

Foto tagits av Thelander Creative

Vad är QQ7?

QQ7 är vackrast, störst, och självklart även I-sektionens stolthet. Föreningen fungerar som I-sektionens PR-kommité, vilket då inte står för Public Relations, utan ProgramRåd. Sedan vad ett programråd ska göra är inte alltid lika klart, vilket vissa tycker är positivt.

Det vi mestadels sysslar med är att underhålla I-teknologerna varje torsdag läsvecka 1-5 på vår kära sektionspub Golden-I. Utöver det har vi en hel del sysslor i och med mottagningen, bland annat första dagen på Götaplatsen när vi tar emot de nya.

När vi inte ägnar oss åt regelbundna saker arrangerar vi ofta trevliga och lite smågalna fester för våra kurskamrater eller andra likartade föreningar både på skolan och ute i resten av landet.
Och sist men inte minst ett guldkorn – att gå på alla fester vi blir bjudna på för att vi är så duktiga och arrangerar fester för andra.

Nu tycker ni möjligtvis att det här med att festa och dylikt bara är av ondo, men frukta icke, det finns faktiskt ett annat syfte, vilket helt enkelt är att vara I-sektionens ansikte utåt och se till att I-linjen på Chalmers har en ständigt skinande aura runt sig ute i landet.

QQ7:s historia

QQ7 grundades redan år 1533 av Sir James IX William Bond för att hedra minnet av hans farfar Sir James VII Hugo Bond. Denne var något av medeltidens Stålman, ett ljus i en annars så mörk tid. Förutom en mängd heroiska insatser för världsfreden, bland annat vid belägringen av Bordeaux, var han även en stor fantast av den svartvita rullfilmen som blivit populär ett sekel tidigare. Bland Sir James VII Hugo Bonds direkta avkomma kunde man inte spåra något hjältemod; däremot gick det brinnande filmintresset i arv.

QQ7 stod redan från start i strålkastarljuset. Världen delades i två läger, ett som var med dem och ett som var mot dem. Det var först Sir James IX William Bonds sonson Sir James XI Oscar Bond som lyckades ta död på de osanna ryktena och ena världen på nytt. På grund av sin inflytelserika position i världssamfundet fick QQ7 tidigt mäktiga fiender, och var år 1789 tvungna att gå under jorden (vi kan tyvärr inte redogöra vad som faktiskt hände eftersom det än idag skulle kunna ge olyckliga konsekvenser).

Under nästan 200 år fungerade QQ7 som ett partisannätverk, och under denna tid började man märka att Sir James VII Hugo Bonds blod fortfarande flöt tjockt i hans efterlevandes ådror. Detta har bland annat uppmärksammats vid världsavgörande händelser som slaget vid Poltava, Dalai Lamas födelse, Indiens frihetsdeklaration samt vid finnandet av Chiles oljefyndigheter.

Av tradition sändes Bondsläktens sju mest begåvade ynglingar varje år till Chalmers. När QQ7 beslöt sig för att träda fram i ljuset och återigen påverka världsordningen var det därför naturligt att låta PR-delen ligga hos dessa eminenta avlägsna släktingar, och resten är historia.

Några intressanta anekdoter för den vetgirige:

– År 1632 helgonförklarades Sir James VII Hugo i Vatikanen. Närvarande var bland annat Amerikas president, Napoleon Bonaparte och Khaddafi.

– Tusentals böcker och seriemagasin bygger direkt eller indirekt på släkten Bonds gärningar. En del har blivit bestsellers och resulterat i mycket uppskattade filmatiseringar.

– Efter en tvist med Drottning Magdalena blev släkten år 1898 av med sin adliga titel. Rykten säger dock att detta var en avledande manöver för att undvika försämrade relationer med Tzaren av Norge. Vi kan av sekretesskäl varken bekräfta eller dementera dessa uppgifter.

XQ’s

XQ’s är de som låter mest, blir ständigt nostalgiska och slår nya promillerekord varje sittning. Trots det blir man alltid som XQ bjuden på roliga sittningar och andra tillställningar som ordnas av nuvarande QQ7, som tack för det goda arbetet de gjort. XQ’s är alltså de QQ7:are som har gått vidare och lyckats bli QQ7-pateter. Nu är patet inget negativt i detta sammanhang, utan snarare det finaste man kan vara. Efter ett år av trogen tjänst hos QQ7 får man chansen att delta i en enligt ryktet fysiskt och psykiskt nedbrytande invalsritual som, om man klarar utmaningen, leder till att man får titulera sig själv XQ.

Rulla till toppen